Monday, January 24, 2011

KOMEN TENTANG RINDU DI AWAN BIRU

Ni ulasan/komen pertama yg k.meen terima ttg RDAB, seawal 15hb Jan hari tu tapi baru hari ini berkesempatan nak letak kat blog. Tapi k.meen cuma petik sebahagiannya sajalah ya, nak baca sepenuhnya singgahlah ke http://dunia-novel.blogspot.com.

` Akhirnya petang semalam dapat juga novel terbaru kak meen...masuk je pintu kedai dah nampak...maklum aje la cover dia memang dah terakam dalam kepala...sampai je kat rak buku terus ambik dan pegi bayar..ada sorang cik kak ni dok tengah membaca blurb RDAB macam terpinga-pinga tengok aku ambik dan terus bayar...hehehe

` Novel yang bertemakan keluarga dan poligami *opss orang perempuan sensitif pasal poligami ni hehhee tapi jangan risau RDAB memang best walaupun ada pasal poligami*

` Suka sangat...tersusun je jalan cerita...bermula di alam persekolahan, masuk ke alam pekerjaan seterusnya alam rumahtangga...dari awal lagi cerita ni dah mengundang airmata dan membuatkan aku geram...bila dah makin lama makin geram dan makin geram...tapi dalam geram tu ada juga yang buat aku tersenyum dan bahagia tapi sedang aku berbahagia aku kecewa... [kak meen, akak telah membuat saya kecewa dengan Akmal....saya benci Akmal...kesian kat Hanan....sampai hati Akmal buat macam tu kat Hanan *menangis*] tapi walaupun bersedih aku tetap terima sebab itu adalah hakikat....dan sesungguhnya aku suka dengan ending yang kak meen buat untuk RDAB

T/kasih byk, Adhan kerana sudi baca & ulas RDAB. Terharu ni, sbb setelah 4 buah novel baru kali ini novel k.meen diulasnya.

6 comments:

ZaHusNa Collections said...

Salam...
Saya jarang komen ...cuma suka baca jer...haha...

Saya pun dah baca novel ni...memang mula baca cerita derita Hanan rasa terubat bila dia disayangi oleh Akmal yg kaya gitu... rasa macam berbaloi hidup dia... tapi bila Akmal bersikap macam tu...rasa geram juga...

Nak buat macamana cinta sejati dia sebenarnya dengan Syah rupanya...huhu...okey jer lah...

Meen Zulaikha said...

Zahusna.. t/kasih kerana sudi bca RDAB, moga m'dpt sdikit ilmu & pengajaran..

Annie Annessa said...

congratz kak meen.
saya ade 2 buah novel kak meen.
kasih yang suci and rindu di awan biru.
serius suka karya kak meen. semoga kak meen terus giat menulis and success sebagai penulis novel terkemuka. hee~
tahniah tahniah..

Azawani Safeie said...

salam kak... saya suka baca RDAB... hmm tapi knapa di akhir2 cerita watak Akmal hilang?? ape jadi pada Akmal tu?? Gila Talak ke?? atau bercerai ngan Maira?? saya jadi tertanya2,, hihihi

blueberry_cheesecake said...

kak meen,
saya bru beli RDAB smlm. belum buka pon lg pembalutnye. tapi ape yg pasti, cover RDAB pon dah buat saya jatuh hati! (=

zur'aeinmohdnoor said...

As salam..
minggu lepas cuba cari RDAB di Sek 13, Shah Alam tapi diberitahu sudah kehabisan stok, kecewa rasa.. nak cari di tempat lain, langkah kita tak panjang so terpaksa bersabar... harap dapat diketemukan di masa akan datang... kegilaan hobi zaman remaja datang kembali setelah membaca Kasih yang Suci... Tahniah Meen Zulaikha