Saturday, January 12, 2008

SELAMAT TINGGAL..

Wah.. mcm syahdu jek tajuk kat atas tu kan, ucap selamat tinggal kat sapa yek? Sebenarnya kelmarin Kak Meen pergi ke Jaya Supermarket di Seksyen 14, PJ nak ucapkan babai sbb khabarnya bangunan berusia 24 tu akan diruntuhkan tidak lama lagi untuk memberi laluan kepada bangunan baru yg lebih baik, canggih & moden.

Sejak tinggal di KL ni, kekadang tu Kak Meen rajin juga ke sana sbb suka beli barangan di Cold Storage kat situ, kemudian jenjalan kat Popular Book Store. Kat sini taklah bz sgt mcm kat shopping complex yg besar2 tu.

Kelmarin tu selain nak ucapkan babai sebenarnya lebih kpd tertarik mendengarkan Popular offer diskaun sehingga 70%, kut la dia org pun ada lelong KYS *winkwink* Tapi sebuah novel Alaf pun tak nampak, yg berlambak buku omputeh. Buku2 bahasa Melayu tak banyak mana pun dan diskaunnya pun ciput. Tak taulah kut orang lain dah rebut dulu & Kak Meen telah ketinggalan. Pulak tu, alahai... punyalah ramai manusia, fenin kepala dibuatnya mentang2lah cuti umum semuanya berebut2 sampai nak belek buku pun tak senang. Akhirnya Kak Meen cuma beli sebuah buku resipi omputeh (kut la nanti boleh handal memasak mcm celebriti chef Norz tu, huhu..) tapi Fira sempat juga capai beberapa buah buku.

Tengoklah kalau rajin nanti boleh lagi ke sana on week day (senang sikit nak belek2 buku) janji sebelum Chinese New Year sebab khabarnya bangunan itu bakal diruntuhkan selepas itu.

1 comment:

wallpaper said...

Hello friend, You create a nice blog... my blog..http://iearnmoneyhelper.blogspot.com/ Thanks for the comment in my blog.
http://iearnmoneyhelper.blogspot.com/do ya want to have some adsense tips? come to my site and take something helpful for ya free!!!
Contact me.. I will show how to earn money with your blog.. I have some easy ideas... my mail is kannan.smix@gmail.com. I am earning more than 500$ per month.
have a nice day