Tuesday, October 14, 2008

TAGGED...

N3 kali ni kira nak langsai 'hutang' dgn Iris Ixora yg dah lama sgt Kak Meen tangguhkan, huhu... procrastinate is my middle name sejak dua menjak ni. Sorry Iris, terpaksa peram lama sgt...

3 Tabiat buruk time sekolah

1. suka main tulis2 nota pastu passing kat geng masa cikgu tgh mengajar (utk subjek/cikgu yg boring ajelah)

2. pura2 serius bca buku tapi sbnarnya bca buku cerita yg terselit kat dlm tu (slalu buat keje ni time prep waktu mlm, nak hilangkan ngantuk, hehehe..)

3. ponteng, cabut lari balik asrama (best, blh tido jap sblum gi prep) ikut pagar belakang selepas time recess sbb cikgu slalu tak masuk kelas lepas exam. Azab weh, duduk kat kelas yg bingit dgn budak2 lelaki yg suka memekak/b'gaduh.

3 Favourite subjek anda.... Kenapa?

1) Home Science/Cooking Class (Form 1 - 3). Best sesgt sbb lepas masak dpt mkn, huhu... boring pekena nasi kawah tiap2 ari, kekdg tgk lauk dia pun rasa nak nangis.

2. Sastera - best, dpt bca novel. Belajar pun rasa senang nak ingat sbb mcm baca buku cerita. Semangat nak belajar pun tinggi sbb suka tgk pesen baju Pn. Madihah (guru) yg pelbagai tu.

3. English - rasa seronok sgt bila pandai ckp omputeh, blh aksyen tayang kat org kampung, wahaha...

3 Subjek anda tak suka... Kenapa?

1. Home Science/Sewing (Form 1 - 3). Menciknya daku time kelas menjahit ni. Jahit pun lintang pukang sampai sendiri naik malu nak pakai apron, pijama dan baju kurung Kedah yg senget benget tu. Huishh.. nasib baik lulus..

2. Maths - huhu, maths makes me maddd.... sbb dedolu kena pakai sempoa tu yg tak reti nak kira, hahaha... (bab sempoa tu juz kidding). Tapi yg peliknya kira duit retilah pulokk...

3. Lukisan - tgn kayu, langsung tak reti melukis.

Menarik pada kamu....?
Mata... sepasang mata bisa mengungkap seribu rahsia

Kamu paling suka...?
Melancong, surfing the net, baca novel/majalah, berangan (pastu merapu karang novel utk korang baca, hihihi...)

Anda tidak boleh hidup tanpa...?
Keluarga, handphone, buku2 (novel, majalah, etc), my laptop (hah, tak ada benda ni camner nak mengarang, kan?)

Setiap malam sebelum tidur siapa yang anda hubungi...?

ALLAH, Tuhan yg maha esa - biarlah hambaMu ini lena dgn kalimahMu menghiasi bibir..

Mangsa2 Kak Meen:

- Bikash

- Fatin Nabila

- Hani Fazuha

- sesiapa saja yg terasa nak main game ni..

2 comments:

iris ixora said...

salam meen, tak kisah peram sampai jadi labu peram pun tak per..heheheeee

Meen Zulaikha said...

Wa'alaikumsalam iris.. fuhh.. lega dah byr 'utang' you, tinggl 'utang' laila kamilia aje blum langsai lagi