Thursday, May 28, 2009

Petang kelmarin Kak Meen jenjalan pergi ke Pasar Tani. Mmg lebih suka beli brg2 basah kat sini dari pasaraya sbb lbh segar (huii.. mata ikan2 kat sini bersinar2 mcm pakai eye-mo) pastu ada byk sayur2 kampung sprt pucuk2 & ulam2an. Hah, kalau teringin nak mkn buah sukun (sedap tau mkn sukun goreng. Kak Meen suka hiris tipis pastu celup dlm tepung & goreng) & daun tenggek burung, carilah kat sini.

Sambil ronda2 kat gerai2 tu, mata melilau cari kelibat adik Kak Meen (hehehe.. kekdg sambil pilih sayur-mayur & buah2an tu sempat gak kami bersembang) tapi sampai naik juling mata menenung org yg lalu lalang tu, bayang dia pun tak nampak. Yang Kak Meen nampak cuma dua org kat bwh tu tengah sibuk memasak.




Siapalah si tudung oren yg menyibuk tu ya.... huahaha... nasib baik tak kena halau dgn Jinggo

10 comments:

kinah said...

kak meen~
dpn umh saye ade pokok sukun yg sdg hangat mengeluarkn buah skg..
pnt dh hari2 mama goreng sukun..
kalo mau sile2 la dtg ye?
hehe

intan shaheera@ieyra said...

abg jinggo xperasan kot yang kak meen ada kat situ....

Nik Fauziah Nik Hussin said...

kak meen.
nik pn suka sukun goreng ataupn kerepek sukun..mmg sedap!

ayu said...

salaam kak meen....wah!!! sempat posing la pulak kak meen....

Meen Zulaikha said...

kinah... di mana rumah mu? Kalo jauh, tlg poskan ya..huahaha...

ieyra... time tu mata abg jinggo tgh terpejam2 kat depan kamera sbb nak cari angle baik punya utk shoot, jd akak pun cpt2 ler shoot dolu sblum dia..

Meen Zulaikha said...

nik.. wah merembes air liur t'ingtkan kerepek suku. Kat pasar tani ada tapi tak pernah beli sbb takut dah tengik..

Meen Zulaikha said...

Wkmslm ayu.. hehehe, actually tu time kedua dia org shoot di lokasi yg sama. 2 minggu sblum tu tak sempat snap sbb Sheila tgh berehat kat bwh khemah, tak kuasa nak ganggu

kinah said...

umh sy di perak..
mehla kak meen..
da smpai bgtau..
sukun kt pokok tu byk lg tu..
sile2..

Meen Zulaikha said...

kinah.. ate.. mukalo dah ke Perak nun, doriannya pun ada ke? Suka mkn durian merah udang (eh, btul ke namanya ni?), sedapp...

GaDiss HeRbA said...

salam, kak min

safrina ni. nak tanya, kak min memang selalu makan ke daun tenggek burung ni..saya nak tanya beberapa perkara tentang ulam ni pada kak min especially tentang khasiatnya.

sy harap kak min sudi respond ke email sya nie.thanks.

safrina_upm@yahoo.com