Monday, June 8, 2009

ESQ 165 TRAINING

Salam buat semua...

Alhamdulillah, syukur ke hadrat ILAHI kerana dgn izinnya jua maka Kak Meen telah berpeluang menimba ilmu buat santapan minda & rohani. Kak Meen telah menjadi salah seorg di antara 1000 org peserta angkatan ke 34 yg mengikuti kursus ESQ 165. Selama 3 hari berturut-turut dari 5/6/09 - 7/6/09, setiap pagi Kak Meen akan berulang-alik ke PICC dan menjelang Maghrib baru kursus tamat. T/kasih Karangkraf & Alaf 21 kerana telah menghadiahkan sesuatu yg amat bermakna buat Kak Meen.

Tidak perlu bercerita panjang tapi cukuplah sekadar menyatakan terasa betapa begitu kerdil diri ini di sisi Tuhan, ALLAH yg maha esa lagi maha berkuasa. Sama-samalah kita hayati & renungi nasyid yg dipetik dari surah Ash Syams - Surah 91(Ayat 1-10).

Sesungguhnya kalimah itu berupa sumpah ALLAH SWT yg telah bersumpah sebanyak 7 kali terhadap ciptaanNYA yg maha besar sprt matahari, bulan, siang, malam, langit dan bumi agar tunduk dlm aturanNYA. Masya-ALLAH, itulah kebesaran Allah yang Maha Agung.

5 comments:

HANI FAZUHA said...

Kak Meen..Camana boleh dapat lagu tu..isk! ni yg jeles neh!

kinah said...

kak meen!!~
alhmdulilah..
sy pn dh pgi..
1st batch utk angkatan mahasiswa msia kt png dlu..
mmg sgt2 bermakna kn?
skg ni sy set ringtone alarm sy lagu demi matahari tu..
biar sedar sket..
huhu

Meen Zulaikha said...

zue.. hehehe, by the time nak reply, jengah kat blog awak tgk sampai 2 awak dah letak

Meen Zulaikha said...

kinah..ari tu kat PICC pun ada batch Png yg turun beri sokongan moral, siap perform lagi.. mmg sgt bermakna buat akak

Kinah said...

hm tu la..
hr tu sy ada dpt msg utk join ATS..
tp time tu ada prog lain pulak kt uni..
kalo x,dpt la kte b'jmpe2an kn kak meen?
belum rezeki la tu..